7 tips voor het kiezen van een opslagruimte

Geplaatst op in Opslag

De knoop is doorgehakt, u gaat spullen opslaan in een opslagruimte. U kunt dan direct kiezen voor een opslagruimte in de buurt, maar u kunt ook even stilstaan bij de spullen die u op wilt slaan zodat u kunt bepalen waar de opslagruimte aan moet voldoen om de kwaliteit voor uw spullen te waarborgen. Een opslagruimte voor een kantoorarchief moet aan andere eisen voldoen dan wanneer u een grasmaaier en uw fiets wilt opslaan.

Opslagmarkt heeft vele partners die opslagruimte verhuren en weet daardoor dat er grote verschillen bestaan in huurvoorwaarden, huurprijzen en condities van de opslagruimte. Door op de volgende punten te letten, weet u zeker dat u een opslagruimte verhuurder kiest die zorg draagt voor de opslag van uw spullen!

 1. Self Storage of een mobiele box
  Beide opslagvormen hebben voor- en nadelen. Het belangrijkste verschil is dat u bij selfstorage toegang behoudt tot uw spullen. Bij een mobiele box heeft u geen toegang of u moet hiervoor vooraf contact opnemen. Bij self storage kunt u gefaseerd zelfstandig uw spullen verplaatsen en deze zijn vanaf het begin goed beveiligd. Een mobiele box gebruikt u wanneer u in één keer uw spullen gaat verhuizen. Zolang de mobiele box voor de deur staat is een slot de enige beveiliging.
 2. Formaat van de opslagruimte
  Wanneer u voor een mobiele box hebt gekozen dan zijn er een aantal standaard formaten beschikbaar omdat de mobiele box nog verplaatst moet kunnen worden op een vrachtwagen. Bij self storage opslagruimte zijn de formaten divers. Op Opslagmarkt.nl vindt u verhuurders van opslagruimtes met mini opslagruimtes vanaf 1,2m3, maar ook de grote jongens waar u een self storage opslagruimte kunt huren van wel 187m3. Een opslagruimte calculator kunt u helpen bij het bepalen van het geschikte formaat opslagruimte.
 3. Veiligheid van uw spullen
  Welke spullen u ook gaat opslaan in de opslagbox, u wilt zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid. Hierbij gaat het niet alleen om diefstalpreventie door camerabeveiliging, toegangscontrole systeem en allerlei soorten sloten (los slot, met uw mobiel telefoon, met een vingerscan, etc), maar ook om brandpreventie en bescherming tegen weersinvloeden van buitenaf. Ook intern zijn er verschillen; wel of niet verwarmd, wel of niet geventileerd, etc. Opslagmarkt.nl adviseert om voor het afsluiten van het huurcontract u goed te laten informeren over hoe al deze zaken zijn geregeld.
 4. Financiële verantwoordelijkheden
  Vooraf maakt u voor uzelf al de keuze, houdt u van flexibiliteit of wilt u juist vastigheid en voor een x periode een opslagruimte huren zonder rompslomp. Informeer vooraf bij de opslagruimte verhuurder naar de betalingstermijn en of er kosten zijn verbonden aan het opzeggen van uw opslagruimte. Controleer ook wat er in de voorwaarden staat over het tussentijds verhogen van de opslagruimte huurprijs. U wilt niet vastzitten aan een contract die niet meer hetzelfde is als toen u hem afsloot doordat deze eenzijdig gewijzigd kan worden. Online is altijd de huurprijs voor een bepaald formaat opslagruimte te zien, maar dit betekent niet dat dit ook de totaalprijs is. Er zijn opslagruimte verhuurders die bijkomende kosten rekenen, zoals administratiekosten, kosten voor een extra slot, kosten voor verwarming, kosten voor verlichting, kosten voor het gebruik van interne vervoermiddelen, enzovoort. Wanneer u alle kosten weet kunt u pas prijzen vergelijken van verschillende opslagruimte verhuurders. Lees u in en voorkom zo financiële nare verrassingen achteraf!
 5. Voorwaarden huur opslagruimte
  Wat geldt voor de betalingstermijn geldt uiteraard ook voor de andere voorwaarden. Zorg dat u weet of u de spullen die u wilt opslaan ook mag opslaan. Zo zijn er veelal regels voor het opslaan van (chemische) vloeistoffen. Klinkt logisch dat dit niet is toegestaan, want wellicht zijn ze brandgevaarlijk, maar hoe ver werkt dit door? Wanneer u een auto wilt opknappen in uw opslagruimte, dan ontkomt u er niet aan dat daar vloeistoffen bij aan te pas komen (Een garagebox huren kan interessanter zijn!).
 6. Openingstijden opslagruimte locatie
  Wanneer u bij stap 1 gekozen hebt voor een mobiele box, dan weet u al dat u niet tot zeer weinig toegang wilt hebben tot uw spullen. Wanneer u echter hebt gekozen voor het opslaan van uw spullen in een self storage opslagruimte, dan betekent dit dat u van plan bent hier vaker naartoe te gaan. Voor de een is dat op een door de weekse dag het prettigste, voor de ander is dit juist in het weekend, u hebt vroege vogels en mensen die juist ‘s avonds op hun best zijn. Bedenk vooraf wat voor jou prettige openingstijden zijn en kijk of deze overeenkomen met wat de opslagruimte verhuurder aanbiedt.
 7. Centrale locatie in de stad of lagere huurprijs buiten de stad
  De keuze voor een locatie hangt samen met de toegankelijkheid. Bedenk echter dat centraal gelegen naast een hogere huurprijs ook lastiger kan zijn met het parkeren van uw auto/verhuisbus/verhuiswagen. Dat is wanneer u in één keer verhuisd geen probleem, maar als u hier regelmatig tegenaan loopt dan is dat niet prettig. Opslagruimte verhuurders langs de snelweg zijn buiten de spits zeer vlot bereikbaar, ook wanneer u van wat verder weg moet komen. En dan zijn er nog de opslagruimtes die minder centraal gelegen zijn. Dit kost u meer tijd om langs te gaan, maar kunt u wel een kostenbesparing opleveren. Dat is alleen het overwegen waard wanneer u niet regelmatig bij uw spullen hoeft te zijn, anders gaat de huurbesparing op aan benzine.

Succes bij het selecteren van de voor jou ideale opslagruimte! De keuze is enorm op Opslagmarkt.nl, dus wij zijn ervan overtuigd dat er een opslagruimte tussen zit die voldoet aan uw opslagruimte wensen!

Huur vandaag nog opslagruimte en geniet binnenkort van meer ruimte!