Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Geplaatst op in Verhuistips

Wanneer er een verhuizing aanstaande is, moet u natuurlijk vele voorbereidingen treffen. Kleine en grote zaken moeten vooraf geregeld worden zodat alles zo soepel mogelijk verloopt voor uzelf en uw gezinsleden. Gelukkig kunt u al veel dingen vooraf doen zodat u niet op de verhuisdag zelf volledig in de stress schiet. Eén van de zaken die u al ruim van tevoren in orde kunt hebben is het inpakken van spullen die u langere tijd niet nodig heeft. Stevige verhuisdozen aanschaffen is dan ook geen overbodige luxe. Hoeveel u er ongeveer nodig hebt en waarvoor u de dozen kunt gebruiken, vertellen we u in deze blog.

Gemiddeld aantal berekenen

Vanzelfsprekend heeft een eenpersoonshuishouden veel minder spullen, en dus minder dozen nodig bij een verhuizing, dan een gezin. Een goede richtlijn is echter om zo’n 10 à 15 dozen per kamer aan te houden. Dat komt neer op ongeveer 1 verhuisdoos per m² woonoppervlakte. Voor de keuken echter moet u rekenen op zo’n 15 dozen. Niet zo verwonderlijk, want in alle kastjes en lades liggen natuurlijk enorm veel spullen. Wanneer u een zolder of garage heeft zal u ook meer verhuisdozen nodig hebben. Een verhuizing is wel een goede reden natuurlijk om alles eens grondig te sorteren en weg te doen wat u echt niet meer nodig heeft. Spullen die u wel graag mee wilt nemen maar op het moment niet meer nodig heeft, kunt u tijdelijk opslaan in een ruimte die u bij ons voor een kleine prijs kunt huren. Zo weet u zeker dat ze onder goede conditionele omstandigheden worden opgeslagen. En het scheelt u heel wat extra sjouwwerk tijdens de verhuisdag.

De juiste dozen kiezen

Verhuisdozen zijn in verschillende formaten en stevigheid te verkrijgen. Pak ze in ieder geval niet te vol en wissel zwaardere items met lichte spullen af. Voor zwaardere dingen zoals boeken en servies bijvoorbeeld hebt u natuurlijk een doos nodig die een behoorlijk gewicht kan hebben. Een tip van onze kant is trouwens om boeken te verhuizen in een rolkoffer. Naast verhuisdozen is het ook raadzaam om te zorgen voor verpakkingsmateriaal zoals noppenfolie. Ook oude handdoeken en dekens zijn handig om spullen in te verpakken zodat schade wordt voorkomen. Veel succes met de verhuizing!