Huis babyproof maken

Geplaatst op in Opruimen

Er breekt een mooie, maar ook spannende tijd voor u aan wanneer u voor het eerst ouder wordt. Niet alleen persoonlijk moet u zichzelf op dit heugelijke nieuws aanpassen; dat geldt ook voor de woning. Misschien slaapt de baby de eerste tijd in de ouderslaapkamer, het is natuurlijk wel gewenst dat het ook een eigen ruimte heeft. Al is het maar om het kindje te badderen of te verschonen. Hoe u uw huis babyproof maakt én leefruimte voor uzelf overhoudt, leest u hier.

Het inrichten van de babykamer

De gezinsuitbreiding begint meestal met het inrichten van een babykamer. Lekker los gaan met een bepaald thema en kleuren. Alle benodigde meubeltjes erin en mooie, bijpassende accessoires. Natuurlijk houdt u daarbij er wel rekening mee dat alles veilig is voor de kleine spruit. Vaak wordt voor de babyruimte een logeer-of rommelkamer opgeofferd. Maar hier staan vast een aantal spullen opgeslagen waarvan u geen afstand wilt doen. Een grote uitkomst is dan opslagruimte huren, die u bij Opslagmarkt eenvoudig en goedkoop kunt huren.

Een kindveilig huis

Kleintjes worden snel groot. Voordat u het weet, kruipt dat onschuldige kleine wezentje rond. Daar kunt u maar beter goed op voorbereid zijn. Ga op de grond liggen en bekijk waar uw kindje gevaar op kan lopen. Hangen er snoeren los, kan het kind iets van de muur trekken of zitten er stopcontacten binnen handbereik? Neem alvast voorzorgsmaatregelen. Maak de stopcontacten kindveilig, werk de snoeren weg in kabelgoten en bevestig alles vast aan de muur. Plaats ook deurstoppers en vergeet de traphekjes niet. Maak kindersloten op kastjes en scherm de oven af met een ovenruitbeschermer.

Eigen plekje in de woonkamer

In de woonkamer richt u een hoekje in waar de box komt te staan en, voor een latere leeftijd, speelgoed. Leg een behaaglijk vloerkleed daar neer en stop het speelgoed in decoratieve manden die bij uw inrichting passen. Zo voorkomt u dat alles overal rondslingert en uw hele woning overgenomen wordt door uw dreumes. Ook al staat uw leven grotendeels in het teken van uw kind, een beetje plek voor jullie zelf is natuurlijk wel prettig en wenselijk.