Leuke ideeën om speelgoed op te bergen

Geplaatst op in Opruimen

In een huishouden met kinderen kunt u er niet omheen: speelgoed. Soms lijkt het wel alsof eer een bom is ontploft en ligt het werkelijk overal. Is er met het ene gespeeld, dan wordt het andere speelgoed alweer tevoorschijn gepakt om daar verder mee te spelen. Gelukkig zijn er voldoende manieren om speelgoed netjes op te bergen en het bovendien ook voor uw kinderen leuk is om dit zelf te doen.

Speelkleed en opbergbakken

Speelt uw kind veel en vaak op de grond? Dan is een speelkleed met een trekkoord ideaal. Opengevouwen is kan uw kind er heerlijk op spelen, naderhand schuift u alle speelgoed naar het midden, trekt de koorden aan en er ontstaat een handige opbergzak. Zo is alles in één keer opgeruimd. Ook een uitkomst om speelgoed in mee te nemen als u ergens naartoe gaat. Wilt u de verschillende soorten speelgoed gesorteerd bij elkaar opruimen? Dan zijn opbergbakken ideaal. Stapelbare opbergboxen is helemaal een uitkomst. Opgestapeld nemen ze weinig ruimte in. Ook kunt u kiezen voor opvouwbare kratjes. Deze zijn in diverse maten te koop en bruikbaar om onder het bed te schuiven, in een kast te zetten of een klein exemplaar op het bureau te zetten. Kies voor vrolijke kleuren die bij de kinderkamer passen en uw kind zal met plezier (helpen) opruimen.

Kist of kast

Een speelgoedkist is makkelijk zelf te maken. Zet er een paar wielen onder waardoor de kist makkelijk te verplaatsen is. Breng plakfolie met een leuk motiefje aan op de kist of beschilder het met schoolbordverf. Dat is extra leuk voor de kinderen. Een oud kastje of ladekast kunt u ook prima omtoveren tot speelgoed opbergplek. Speelt uw kind veel met autootjes? Bevestig magneetlijsten aan de kist of kastdeuren waar de vierwielers klemvast aan blijven hangen.

Externe opbergruimte

Speelgoed dat tijdelijk niet wordt gebruikt maar qua grootte erg veel ruimte in beslag neemt kunt u extern opbergen. Huur hiervoor een opslagruimte. Hier slaat u buitenspeelgoed zoals een zwembad, glijbaan en de traptrekker op. Of uw kind speelt er niet meer mee maar u wilt er toch nog geen afstand van doen. Voor speelgoed, maar ook voor andere zaken, is een opslagruimte heel praktisch.