Meubels inpakken en verhuizen

Geplaatst op in Verhuistips

De verhuizing staat gepland en het inpakken van de spullen is begonnen. Items zoals glaswerk en serviesgoed worden ingepakt in kratten of stevige dozen en voorzien van bubbeltjesplastic of ander beschermend materiaal. Maar meubels inpakken voor de verhuizing is een heel ander verhaal. Hoe u dit het beste doet zodat ze veilig getransporteerd kunnen worden vertellen we u hier.

Meubels demonteren

Haal allereerst alle losse onderdelen uit een meubel zoals een kast. Dus de legplanken, lades, glasplaten, enzovoort. Een loszittende lade of plank kan tijdens het verhuizen gaan verschuiven of eruit vallen waardoor er schade ontstaat. Verpak alles apart en schrijf eventueel op ieder onderdeel waartoe het behoort. Bekijk of het meubel gedemonteerd kan worden. Meestal kan bij kasten de achterwand worden verwijderd waardoor het makkelijker vast te pakken en te vervoeren is. Verwijder de poten van de banken, stoelen en tafels. Ook hier is het weer zaak om alles te nummeren zodat het na de verhuizing op de juiste wijze weer in elkaar gezet kan worden. Stop schroeven in een plastic zakje die u met een stuk tape aan de poten bevestigt. Voordat u de poten verpakt kunt u kijken of alle beschermende viltjes nog aanwezig zijn. Plak nieuwe als dat nodig is en vervang de versleten viltjes. Zo wordt de vloer in de nieuwe woning beschermd tegen krassen.

Uitstekende delen beschermen

Heeft u meubelstukken waar delen van uitsteken zoals hoeken, houtsnijwerk en niet demontabele pootjes. Om transportschade te voorkomen kunt dit verpakken in bubbeltjesplastic en tape. Wanneer een meubel erg kwetsbaar is kunt u deze in z’n geheel inpakken in verhuisdekens alvorens het wordt ingeladen. Zorg er in ieder geval voor dat er voldoende mensen zijn die u kunnen helpen met het verhuizen van de meubels en deze ter plekke ook weer in elkaar kunnen zetten. Pak een verhuiswagen zo in dat de meubels tijdens het rijden niet kunnen gaan schuiven. Meubels op hun ‘rug’ leggen is de meest veilig optie. Is uw nieuwe woning nog niet geheel klaar om de meubels direct te plaatsen? Sla ze dan tussentijds op in een opslagruimte die u via Opslagmarkt huurt. Zo weet u zeker dat uw meubels veilig en schoon staan opgeslagen tot het moment dat u de woning definitief in gaat richten.