Optimaal gebruik maken van ruimte studio

Geplaatst op in Opruimen

Een studio is een heerlijke plek om in te wonen. In principe wordt er geleefd in een open ruimte: wonen, slapen, koken en eten. Maar vaak beslaat een studio maar weinig vierkante meters. Wanneer uw dagelijks leven zich op zo’n klein oppervlakte afspeelt, kunt u niet zoveel herbergen. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Nijmegen. Hoe een studio zo efficiënt mogelijk ingericht kan worden en wat u nog meer kunt doen om het ruimtelijker te laten lijken, vertellen we u in deze blog.

Opbergruimte creëren

In een beperkte ruimte moet u creatief zijn met het opbergen van spullen. Door het bed op een verhoogd gedeelte in de studio te plaatsen ontstaat er een vrij gedeelte waarin u kleding en andere spullen uit het zicht op kunt bergen. Boven de deuren is vaak ook een loze ruimte waar u kastjes op kunt hangen. Wanneer een studio voldoende hoogte heeft, kunt u er een vide in maken. Daar realiseert u dan een slaapgedeelte. Onder de trap kunt u dan bijvoorbeeld een voorraadkast maken. Of u plaatst er een bureau onder met wat planken. Die kunt u gebruiken voor het opbergen van de werkbenodigdheden. Wilt u de ruimte onder de trap aan het oog onttrekken? Sluit het af met een schuifdeur. Schuifdeuren zijn sowieso handig om bepaalde gedeeltes van elkaar te scheiden waardoor er verschillende ruimtes in de ruimte ontstaan. Wanneer uw studio een schuine wand heeft, maakt u onder dit gedeelte schuifkasten waarin u allerlei spullen op kunt bergen.

Opklapbare en multifunctionele meubels

Gebruikt u een tafel alleen maar als u eetgasten heeft? Kies dan voor een opklaptafel die u aan de wand monteert. Ook ideaal om als tijdelijk werkblad te gebruiken tijdens het koken. De gasten kunnen trouwens gerust blijven slapen. Want de comfortabele zitbank voor dagelijks gebruik is eigenlijk een slaapbank.

Opslagruimte huren

Ook al doet u nog zo uw best om de ruimte in de studio zo optimaal mogelijk te benutten, toch zijn er altijd spullen waar u geen bergruimte voor hebt. Dan is een opslagruimte huren een grote uitkomst. Voor de zomer-of wintergarderobe, de vakantiebenodigdheden en nog veel meer. Een ideale oplossing waardoor u in de studio altijd kunt genieten van de ruimte.