Slimme opbergplekken in huis

Geplaatst op in Opruimen

U hebt veel spullen waarvan u niet meer weet waar u die moet laten. Nadat u alles hebt gesorteerd, dingen weggedaan die u niet meer nodig hebt blijft er nog veel over waar geen plek voor is. Veel mensen herkennen dit probleem. Dus bent u op zoek naar extra opbergruimte in huis? Dan volgen hier een aantal tips waarmee u extra opbergplekken creëert.

Extra kastruimte

Wanneer u uw kasten kritisch bekijkt zijn er nog veel plekken die onbenut zijn. Door een kast anders in te delen ontstaat er vaak nog meer ruimte. Berg kleding zoals sokken en ondergoed op in van die handige kasthangmandjes. Deze zijn overigens ook prima te gebruiken in de keuken. Voor kruidenpotjes, pakjes thee, jam en andere kleinigheden. In een kledingkast kunt u aan de roede een hangende opberger met vakindeling bevestigen waarin t-shirts, truien en vesten worden opgeborgen. Of gebruik stapelbare klapkratjes of dozen. Ideaal voor kleding, tijdschriften en de administratie bijvoorbeeld.

Onder het bed, bad of de trap

Plaats onder het bed schuiflades of platte opbergbakken. Daarin kunt u dekbedden, beddengoed of seizoensgebonden kleding opbergen. Ook onder de trap is vaak een loze ruimte. Daar kunt u een deur voor of lades onder (laten) plaatsen. Ook de stootborden van een trap kunt u ombouwen tot lades. Voor het opbergen van schoenen, dassen, mutsen en handschoenen. Zelfs onder de ombouw van uw bad kunt u een extra opbergplek creëren!

Meubels met opbergplek

Kies een salontafel of eettafel uit met lades onder het tafelblad. Zo hebt u placemats, onderzetters, de afstandsbediening, een boek of tablet snel bij de hand. In de gang kunt u onder de kapstok een bankje met opbergruimte plaatsen. Zo trekt u schoenen makkelijk aan en uit om ze daarna op te bergen in het bankje. Of ruim schoeisel op in een schoenopberger die u aan de binnenkant van een (meter)kastdeur ophangt.

Opbergplek buiten de deur

Heeft u na het lezen van deze tips nog steeds een tekort aan opbergplekken? Dan biedt een opslagruimte huren via Opslagmarkt uitkomst. Voor al uw goederen, groot of klein, is een self storage beschikbaar bij een betrouwbare verkooppartner. En dat gewoon in uw eigen regio!