Tips bij het kopen van een huis

Geplaatst op in Verhuistips

Bent u van plan om een huis te gaan kopen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Begin met het maken van een wensenlijst. Zoekt u een huis in een dorp, stad, in het centrum of buitenaf? Gaat de voorkeur uit naar een nieuwbouwwoning, een appartement, moet er een tuin zijn of is een balkon voldoende? Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de woning. Met een gezin hebt u natuurlijk meer woonruimte nodig dan dat u met z’n tweeën bent. Op internet zijn handige sites te vinden om te bepalen welk woontype u bent.

Zoekopdracht aanmaken

Op een woningplatform zoals Funda kunt u zoeken naar woningen die voldoen aan uw zoekcriteria. Maar er zijn ook sites waar particulieren woningen te koop aanbieden, zonder tussenkomst van een makelaar. Daarnaast zijn er nog sites waar mensen aan kunnen geven dat een woning op termijn te koop wordt aangeboden. Maak op alle woningsites die u interessant vindt een zoekprofiel aan. Zo krijgt u per e mail regelmatig een overzicht van woningen die bij uw zoekopdracht passen.

Bekijk de financiële mogelijkheden

Bekijk vooraf welke financiële mogelijkheden er zijn. Zo weet u welke woning er past binnen het te besteden budget. Een hypotheekadviseur kan u hierbij helpen. Hij of zij geeft u inzicht hoeveel u te besteden hebt, wat de maximale hoogte van de hypotheek is en welke opties er nog meer zijn.

Aankoopmakelaar inschakelen

Heeft u geen ervaring met het kopen van een woning? Schakel dan een aankoopmakelaar in. Deze persoon kan u helpen met de zoektocht naar het vinden van een geschikte woning en heeft veel ervaring met het doen van goede biedingen en onderhandelingen. Ook weet een aankoopmakelaar waar u op moet letten tijdens een bezichtiging en behartigt de belangen van u als potentiële koper van een huis.

Droomhuis gevonden?

Hebt u uw droomhuis gevonden? Gefeliciteerd! Wanneer u de inboedel tijdelijk elders onder moet brengen omdat u bijvoorbeeld eerst nog het één en ander gaat verbouwen biedt Opslagmarkt uitkomst. Bij ons vindt u, in iedere regio van het land, verhuurpartners die geschikte en goedkope opslagruimte aanbieden.