Tips voor het inrichten van uw hobbyschuur

Geplaatst op in Opruimen

Hebt u een schuur die u niet meer nodig heeft voor opslag van diverse goederen? Maak er een hobbyschuur van. Zo wordt het een fijne plek waar u heel wat vrije uurtjes door kunt brengen om u volledig te richten op het schilderen, handwerken, boetseren of houtsnijden. Maar voordat u een schuur in gebruik kunt nemen voor het uitoefenen van uw hobby moet u er wel wat energie insteken om het hierop aan te passen. Begin hiervoor met het opmeten van uw schuur. Neem de afmetingen op schaal over op papier of zet deze in een daarvoor bestemde app. Nu kunt u alles precies intekenen zodat u zich een beter beeld kunt vormen. Hebt u dat gedaan? Ruim dan eerst de schuur uit zodat u met de inrichting aan de slag kunt.

Zorg voor goede verlichting en genoeg werkruimte

Verlichting is zeer belangrijk bij het uitoefenen van een hobby. Ook al is de schuur voorzien van grote ramen, toch kunt u in de avonduren of wintermaanden niet optimaal gebruik maken van het daglicht. Behalve een goede plafondlamp kunt u voor extra verlichting een tl-balk of een grote tafellamp boven een werkbank of tafel hangen. Afhankelijk van uw hobby kiest u voor een grote tafel wanneer u deze zittend uitvoert of voor een werkbank. Wanneer u veel met gereedschap werkt kunt u de achterwand bij een werkbank gebruiken om het één en ander op te hangen. Bij een tafel is het handig om te kiezen voor een model welke is voorzien van lades. Een fijne plek om daarin klosjes garen en ander naaigerei, potloden of papier in op te bergen.

Maak er een behaaglijke ruimte van

Zorg dat u uw hobbyruimte regelmatig ventileert en gebruik een goede afzuiging wanneer u met vloeistoffen of gassen werkt. Verder is het belangrijk dat het behaaglijk is, vooral in een koudere periode. Een elektrisch kacheltje is een prima uitkomst wanneer er geen verwarming in de hobbyschuur aanwezig is. Maak er ook een plek van waar u zich thuis voelt. Een paar plantjes, wat muurdecoraties, een fijne relaxstoel en een koffiezetapparaatje maken de hobbyschuur helemaal af.

Opslagruimte huren via Opslagmarkt

Komt u ruimte te kort in uw hobbyschuur of elders in huis? Via Opslagmarkt kunt u alle aanbieders van opslagruimte in Nederland vinden. Van opslagboxen in grote steden als Utrecht, Groningen, Nijmegen, Leeuwarden en Zwolle, t/m kleinere plaatsen als Bergen op Zoom, Weesp en Wormerveer. Vind, vergelijk en huur!