Tips voor het opslaan van de zomerspullen

Geplaatst op in Opruimen

Nu de herfst weer in aantocht is, wordt het tijd om alle zomerspullen op te bergen. Het tuinmeubilair, de kampeerbenodigdheden, het familiezwembad en de zomerkleding van het hele gezin. In deze blog geven we u een aantal handige opbergtips.

De zomergarderobe

Om meer opbergruimte in de kasten te creëren kunt u met het starten van het herfstseizoen de zomerkleding opbergen. Verpak het in dozen zodat u deze op kunt stapelen. Zet ze weg, bijvoorbeeld op de vliering of een andere, droge ruimte. Heeft u een kleine woning? Dan is het een goed idee om de dozen met kleding en andere zomerspullen op te slaan in een te huren opslagruimte. Check onze site om een betaalbare en geschikte self storage in uw regio te vinden.

Tuinartikelen opbergen

Laat het zwembad leeglopen, maak deze goed schoon en haal het frame uit elkaar. Een handige tip is om de doos te bewaren waarin het u heeft aangekocht en het daar weer in te stoppen. Zo neemt weinig ruimte in beslag. Maak de tuinmeubels schoon en reinig de kussens. Is er geen plek om ze in een droge ruimte op te bergen? Koop dan een beschermhoes waaronder u de stoelen en tafel plaatst. Overigens niet op het gras omdat het vocht het meubilair aan kan tasten. Kleine items zoals buitenspeelgoed ontdoet u van zand en ander vuil en bergt u op in kunststoffen boxen. Zitten er spullen bij die niet meer gebruikt worden? Zet ze op een weggeefhoek of breng ze naar de kringloopwinkel. Zo maakt u er iemand anders weer blij mee.

Zomervakantiespullen opruimen

Een fijne kampeervakantie achter de rug maar de spullen nog niet opgeruimd? Dan wordt het nu echt tijd. Was en droog de slaapzakken en hang deze, om ruimte te besparen, over een kledinghanger in de kast. Losjes oprollen en onder in een kast opbergen kan natuurlijk ook. Zet de tent (of voortent van de caravan) op en maak deze van binnen en buiten schoon. Impregneer het wanneer dit nodig is en laat het goed drogen. Vouw de tent niet maar rol het op. Zo wordt de coating niet aangetast. Berg het kampeerservies op in stapelbare, afsluitbare bakken zodat er geen stof of vuil bij kan komen.