Tips voor het verhuren van uw woning

Geplaatst op in Verhuistips

Wanneer u van plan bent om uw woning te gaan verhuren is het belangrijk dat u vooraf goed voorbereid te werk gaat. Behalve alle wetten en regelgeving waar u rekening mee dient te houden, kunt u vast nog wel een aantal tips gebruiken om de woning zorgeloos te verhuren. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

Een verzorgde woning

Voordat u de woning aanbiedt voor de verhuur, kijkt u eerst hoe de staat van het onderhoud is. Zit het binnen en buiten goed in de verf, werken de ramen en deuren naar behoren, vervang lampen die stuk zijn en laat onderhoud plegen aan de verwarmingsketel. Gaat u de woning gestoffeerd verhuren? Laat de overgordijnen stomen, reinig het tapijt en zorg dat wanden en vloeren in nette staat zijn. Bij het verhuren van een gemeubileerde woning dient u ervoor te zorgen dat huurders in principe alleen persoonlijke spullen mee hoeven te nemen, net als bij een vakantie in een appartement. De hele inventaris moet in goede staat zijn en is onderhevig aan afschrijving. Houd daar dus rekening mee wanneer u het huis gemeubileerd aan gaat bieden. Wanneer u de woning “kaal” verhuurt, kunt u uw persoonlijke bezittingen veilig, schoon, droog én goedkoop opslaan in een opslagruimte bij één van onze verhuurpartners in uw regio. 

Geschikte huurder selecteren

Na het aanbieden van uw woning voor de verhuur gaat u uit de geïnteresseerden een geschikte huurder kiezen. Ga daarbij niet direct op de eerste indruk af. Iemand kan netjes en betrouwbaar overkomen maar het is niet altijd gezegd dat hij of zij dat ook is. Check in ieder geval de financiële stabiliteit. Is er sprake van een stabiel inkomen en een vast contract dan is de kans groot dat de maandelijkse huur netjes op tijd betaald wordt. Heb je de juiste huurder gevonden? Dan kan het huurcontract ondertekend worden. 

Hulp inschakelen

Wanneer u het niet ziet zitten om de woning zelf te verhuren, kunt u de hulp inschakelen van een verhuurmakelaar. Ook al hangt hier natuurlijk een prijskaartje aan, de makelaar neemt wel al het werk uit handen en weet precies wat er allemaal geregeld moet worden omtrent de verhuur.