Ultieme verhuistips voor een zorgeloze verhuizing

Geplaatst op in Verhuistips

Verhuizen: het is een leuke, maar ook een hectische periode. Er moet namelijk zoveel meer geregeld worden dan alleen een paar dozen inpakken met persoonlijke bezittingen. We geven u een aantal tips waarmee u de verhuisperiode zo ontspannen mogelijk doorstaat.

Goede voorbereiding

Start op tijd met dingen regelen. Hierbij kunt u denken aan de administratieve zaken. Breng uw tv en internetaanbieder op de hoogte van het nieuwe adres en ook de gas-water-licht leverancier. Gaat u verhuizen naar een andere gemeente? Dan moet u zich daar laten inschrijven. Denk ook aan adreswijzigingen doorgeven bij alles waar u abonnementen hebt afgesloten. Het handigst is een checklist te maken, waarop u kunt afvinken welke zaken u geregeld hebt.

Sorteren en inpakken

Alles wat u niet meer nodig heeft kunt u alvast inpakken. Neem daar echt de tijd voor en bekijk alles grondig wat er door uw handen gaat. Gaat u het nog gebruiken in uw nieuwe woning of kunt u het wellicht een tweede leven geven door het naar de kringloopwinkel te brengen? Ook kleding kunt u alvast sorteren en wegbrengen wat u toch niet meer draagt. Gebruik verhuisdozen of de welbekende bananendozen om uw spullen veilig in op te bergen. Breekbare spullen zoals serviesgoed verpakt u in handdoeken. Hebt u veel boeken? Pak die in een koffer op wieltjes. Zo is het zware gewicht van het leesvoer straks makkelijk te verplaatsen. Alles wat u niet meer nodig heeft aan inboedel voordat u gaat verhuizen kunt u prima in een opslagruimte kwijt. Zo staat het niet meer in de weg en kunt u sneller het huis ontruimen tijdens de verhuizing.

Stickers plakken en verhuishulp regelen

Voorzie alle dozen van een sticker waarop u schrijft wat erin zit en naar welke ruimte het in de nieuwe woning toe moet. Zo voorkomt u dat bijvoorbeeld keukengerei onvindbaar is en blijkt dat dit in de logeerkamer terecht is gekomen. Voor diegene die u helpt met verhuizen is het zo ook direct duidelijk waar alles moet staan. Zorg dat iedereen een eigen taak heeft tijdens de grote verhuisdag. Een handige tip is om iemand te vragen om het eten en drinken voor alle helpers te verzorgen. Dan hoeft u zich daar in ieder geval niet druk over te maken.