Geld besparen bij de verhuizing

Geplaatst op in Verhuistips

Wanneer u gaat verhuizen kost dat geld, meestal meer dan dat u had begroot. En dan gaat het echt niet alleen om de kosten voor de nieuwe woning, een eventuele verbouwing en de aanschaf van nieuw meubilair. Nee, ook de verhuizing op zichzelf kost geld. Dat begint al met de verhuiskaartjes. Het is altijd zo leuk om deze bij een drukker te laten ontwerpen en daarna per post te versturen aan vrienden en familie. Dit is echter niet goedkoop. Maak daarom zelf een ontwerp en stuur deze rond via WhatsApp of de mail. Hoe u nog meer kunt besparen, vertellen we u hier graag.

Inpakmateriaal

Verhuisdozen zijn handig, maar prijzig in aanschaf. Vraag eens rond in uw omgeving of u deze van iemand kunt lenen of plaats hiervoor een oproepje in een weggeefhoek. Een andere optie is om bij supermarkten bananendozen te verzamelen. Deze zijn zeer stevig en er kan lekker veel in. Ook de zogenaamde klapkratten zijn erg handig om spullen in te verhuizen. Verzamel vanaf het moment dat u weet dat u gaat verhuizen verpakkingsmateriaal zoals noppenfolie. Hierin verpakt u veilig breekbare items zoals serviesgoed en glaswerk.

Doe zoveel mogelijk zelf

Ook al gebeurt de verhuizing professioneel en snel, een verhuisbedrijf inhuren kost veel geld. Doe daarom zo veel mogelijk zelf. Schakel vrienden en familieleden in die u gaan helpen wanneer de ‘grote dag’ is aangebroken. Voor grote spullen kunt u een aanhanger huren of lenen. Verhuist u op kleine afstand? Iemand binnen uw kring met een trekker en platte wagen wil u vast wel helpen. 

Maaltijdcatering voor de verhuisploeg

Maak een planning voor de verhuisdag zodat iedereen weet wat zijn of haar taak is. Zo verloopt de dag soepel. Vraag aan iemand om maaltijden te verzorgen voor de verhuisploeg. Misschien uw moeder die zich tijdens de verhuisdag nuttig wil maken of iemand die fysiek niet kan helpen met sjouwen. Belegde broodjes, soep of een lekkere stamppot gaat er altijd in en kost bovendien niet zoveel. Wilt u een deel van de inboedel tijdelijk elders opslaan totdat de verhuizing voor de deur staat? Bij Opslagmarkt vindt u altijd een geschikte opslagruimte. Ook hiermee spaart u geld uit omdat de huurprijzen relatief laag zijn.