Hoe de garage praktisch inrichten?

Geplaatst op in Opruimen

Een garage is een handige ruimte om allerlei spullen in op te bergen. Maar vaak staat het zo overvol dat we totaal niet meer weten wat er allemaal staat en er zelfs geen plek meer is voor de auto, motor of andere vervoersmiddelen. Tijd om orde op zaken te stellen! Maar hoe pakt u dat nu het beste aan en richt u de ruimte praktisch in? We geven in deze blog een aantal handige tips zodat u straks kunt genieten van een georganiseerde en opgeruimde garage.

Ontspullen

Kies een droge dag uit om de garage eerst helemaal leeg te ruimen en alles buiten uit te stallen. Uiteraard hoeft u dat niet alleen te doen, ook uw gezinsleden kunnen hierbij helpen. Maak stapels van houden, weggooien en weggeven. Spullen die u niet meer gebruikt maar nog prima een ronde mee kunnen, zoals speelgoed bijvoorbeeld, plaatst u op social media of brengt u naar de kringloop. Gereedschap wat verroest is legt u in bakken met daarin (goedkope) cola en het komt er weer als nieuw uit. Spullen die stuk zijn vervoerd u direct naar de stort. Zo, dat ruimt al lekker op.

Maak gebruik van de wanden

Ook al is de garage niet zo groot, de wanden of het plafond kunnen prima dienst doen als opbergplek. Met speciale haken kunt u fietsen aan de muur ophangen of met een takelsysteem tot aan het plafond ophijsen. Wanneer de garage een behoorlijke hoogte heeft kunt u in de nok een vliering maken. Hier bergt u spullen op die seizoensgebonden zijn zoals dozen met kerstartikelen, een tent of kussens voor de tuinstoelen. Aan de wand bevestigt u een bord met gaatjes. Hier hangt u gereedschap aan op en bakjes waarin u schroeven, spijkers en moertjes kwijt kunt. Plaats er schappen of een oude kast onder waardoor er een handige werkplek ontstaat.

Extern opbergen

Hebt u alles wat er in de garage moet staan opgeborgen in kasten, boxen en aan de muur gehangen maar kunt u nog niet alles kwijt? Dan is het huren van een opslagruimte een goed idee. Bij ons hebt u voor een kleine prijs een ruimte tot uw beschikking waar u alle spullen opslaat die u niet kwijt wilt maar niet meer in de garage passen. Zo blijft deze ruimte altijd overzichtelijk, netjes en opgeruimd!