Ruimte van studentenkamer optimaal benutten

Geplaatst op in Opruimen

Wanneer uw zoon, dochter of uzelf gaat studeren betekent dat in veel gevallen ‘op kamers gaan’. En we weten allemaal wat dat betekent. Een hele krappe leefruimte om het nog enigszins betaalbaar te houden. Dit geldt met name voor grote studentensteden als Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Groningen. We geven u graag een aantal tips hoe u een studentenkamer in kunt richten zodat er nog voldoende ruimte overblijft om te wonen, te werken en te slapen.

Ruimtebesparende meubels

Wanneer u een hoogslaper in de kamer plaatst hebt u daaronder een perfecte plek om een kledingkast te plaatsen, een bureau neer te zetten of een heerlijke relaxstoel. Of kies voor een bed met onderladen. Hier kunt u kleding, schoeisel en andere spullen in kwijt. Een andere optie is een slaapbank. Overdag een heerlijke plek om te zitten en ’s avonds tovert u het binnen no time om tot een heerlijk bed. Veel slaapbanken hebben ook extra opbergmogelijkheden. Een salontafeltje op wielen kunt u ’s nachts naast de bank plaatsen. Zo kan het dienst doen als nachtkastje. Wat ook weinig ruimte inneemt is een inklapbare eettafel. Tevens kan deze dienst doen als studeer- of werkplek. Krijgt u weleens eters over de vloer? Klapstoelen zijn dan ideaal om aan te schuiven. En wanneer u ze niet nodig hebt hangt u ze op aan haken die u daarvoor aan de muur hebt bevestigd.

Maak gebruik van de wanden

Door optimaal gebruik te maken van de wanden kunt u heel veel spullen kwijt. Kies voor plafondhoge opbergkasten en bevestig op diverse plekken plankjes aan de muur. Handig voor boeken, planten en gezellige accessoires. Ook boven een deur en het bed kunt u kastjes ophangen. De televisie kan ook aan de wand en schoenen bergt u op in een schoenenzak aan de binnenkant van een kastdeur. Door alles regelmatig op te ruimen lijkt de studentenkamer vele malen ruimtelijker en oogt het gezellig. Plaats een kamerscherm of roomdivider waarmee u aparte gedeeltes creëert. Zo lijkt de kamer optisch veel groter en is er een duidelijker afscheiding tussen woon-, eet- en slaapgedeelte. Zijn er toch te veel spullen waar geen plek voor is maar die u wel wilt bewaren? Huur dan bij ons een veilige en betaalbare opslagruimte.