Tips bij een verbouwing

Geplaatst op in Verbouwen

U woont in een heerlijk huis, maar toch mist u één ding: leefruimte. Tijd dus om te verbouwen. Een ingrijpende en tijdrovende klus waar u liever niet zelf aan begint. Schakel daarom vakmannen in waarin u vertrouwen hebt. Ze komen tenslotte een hele tijd bij u over de vloer. Bespreek vooraf de werkzaamheden, bekijk wat u eventueel zelf kunt doen en wat het totale kostenplaatje is. Met deze en andere voorbereidingen kan de verbouwing van start gaan. Blijft u gedurende deze periode in uw huis wonen? Dan zijn onderstaande tips voor u interessant.

Maak het zo huiselijk mogelijk

Wordt de benedenverdieping verbouwd en ‘woont’ u dus tijdelijk boven? Maak een ruimte, zoals de zolderetage bijvoorbeeld, zo huiselijk mogelijk. Een televisie, een lekkere bank en een speelhoekje voor de kinderen. Wanneer de keuken wordt verbouwd, zult u ook een andere plek moeten hebben om te koken. Iedere avond een maaltijd thuis laten bezorgen of uit eten gaan is financieel natuurlijk niet te doen. Zorg dat u vooraf een aantal maaltijden in de diepvries hebt. Maak boven een geïmproviseerd keukentje met een magnetron, een elektrisch kookplaatje, een mini-koelkastje en een waterkoker. Voor het gemak gebruikt u wegwerpservies. Dat scheelt alweer in de afwas. Hebt u nog kleine kinderen? Houd deze zoveel mogelijk weg wanneer er wordt gewerkt. U moet er toch niet aan denken wat er kan gebeuren wanneer ze met rondslingerend gereedschap aan de haal gaan?

Wees zuinig op uw interieur en de buren

Is er geen plek in huis waar u de meubels tijdelijk op kunt slaan? Huur dan een opslagruimte. Zo weet u zeker dat ze de verbouwing onbeschadigd overleven en staan ze niet in de weg. Meubilair wat u nog wel nodig hebt pakt u met plastic in. Ook de vloer wilt u natuurlijk beschermen. Deze dekt u tevens af met plastic of stucloper. Breng ook de buren vooraf op de hoogte van de verbouwing. Zo worden ze niet verrast door de eventuele overlast van het geluid en het bouwverkeer. En nodig ze uit om na afloop van de verbouwing het resultaat te komen bewonderen. Met deze tips lukt het vast om de verbouwing zonder al te veel stress te overleven.