Tips voor het opruimen van de kledingkast

Geplaatst op in Opruimen

Liggen uw kleren ook overal en nergens en barst de kledingkast bijna uit z’n voegen? Dan wordt het tijd om orde op zaken te stellen. Ook al ruimt u regelmatig de kast op, toch is het binnen no time weer een puinhoop en kunt u niets meer terug vinden. Dat leuke rokje, de dure trui of die heerlijk zittende spijkerbroek: spoorloos verdwenen. Behalve dat het onoverzichtelijk is, kost het u ook nog eens geld omdat u maar weer nieuwe kledingstukken aanschaft. Tijd voor actie! We geven u een aantal tips hoe u de kledingkast ordelijk opruimt en dit in de toekomst zo blijft.

Begin met sorteren

Haal alle kleding uit de kast en begin met stapeltjes maken. Stel uzelf bij ieder kledingstuk de vraag: “Draag ik het nog en zo nee, wanneer was de laatste keer dat ik het heb gedragen?” Is dit langer dan een aantal jaren geleden dan gaat het bij de weggeefstapel. Hierbij gaat ook de kleding die u niet meer mooi vindt of niet meer passen. De twijfelgevallen legt u bij elkaar en daarnaast nog een stapel met blijvertjes. Zo werkt u systematisch verder tot alles door uw handen is gegaan. Daarnaast kunt u ook nog een sortering maken op zomer- en winterkleding. Om het een stuk overzichtelijker te maken, pakt u alles gelijk in dozen, kratten of wasmanden.

Soppen en opruimen

Nu de kledingkast leeg is sopt u deze van onder tot boven schoon. Sokken, ondergoed en sjaals pakt u in mandjes. In het hanggedeelte van de kast hangt u kledingstukken op soort bij elkaar zoals vesten, broeken en jurkjes. Maak van de rest nette stapels die u ook soort bij soort legt. Heeft u te weinig ruimte in de kledingkast om alles te herbergen? Huur dan een opslagruimte, die u bij Opslagmarkt goedkoop kunt huren. Zomer- of winterkleding bergt u op deze manier schoon en veilig op en ruilt u met het aanbreken van het andere seizoen weer om. Wanneer u deze stappen volgt trekt u vanaf nu met veel plezier de kledingkast open. Houd dit gevoel vast, dan blijft de kast vanzelf overzichtelijk en opgeruimd.