Creëer meer opbergruimte in de keuken

Geplaatst op in Opruimen

Wanneer u een nieuwe keuken uit gaat zoeken is het makkelijk om deze dusdanig in te delen zodat er meer opbergruimte ontstaat. Een goede keukenadviseur zal u vertellen dat u beter kunt kiezen voor grote lades dan voor kasten. Lades zijn veel efficiënter in te delen en bovendien veel overzichtelijker dan kasten. Uitzondering hierop is de zogenaamde apothekerskast. Deze smalle, hoge kast neemt maar weinig ruimte in beslag maar u kunt er wel ontzettend veel voorraad in kwijt. Hebt u een bestaande keuken en wilt u daar meer opbergruimte in creëren? Dan geven we u hier een aantal tips.

Maak gebruik van loze ruimtes

Het kastje onder de gootsteen is de eerste ruimte die u veel efficiënter in kunt delen. Meestal staan er spullen zoals benodigdheden voor de vaatwasser en schoonmaakspullen. Verticaal gezien wordt de kast wel benut maar horizontaal? Er zijn tegenwoordig hele handige losstaande verhogers te koop waardoor u ook de hoogte van de kast optimaal benut. Schoonmaakdoekjes, sponsjes, theedoeken, handdoeken en andere benodigdheden kunt u hier makkelijk op kwijt. Naast het sifon kunt u een kunststoffen tijdschriftbak plaatsen waarin u sprayflessen plaatst. Een andere loze ruimte bevindt zich achter de plinten. Vraag een handig iemand om plintlades op maat te maken. Hier bergt u spullen in op zoals bakgerei, voorraadbakjes en pannen.

De achterwand benutten

De achterwand van de keuken is heel goed te gebruiken als extra opbergruimte. Een kruidenrekje, een wandplank waarop u kookboeken kwijt kunt en een rail met haakjes waaraan u lepels, spatels en andere hulpmiddelen voor het koken op kunt hangen. Ook een grote snijplank die u over de spoelbak plaatst zorgt ervoor dat er meer werkruimte overblijft. Deel de lades effectief in, eventueel met organizers die overal te verkrijgen zijn. Zo ziet u in één oogopslag wat er in de lade ligt. Kijk ook eens goed of u echt alles gebruikt wat er in uw keuken aanwezig is. Misschien zijn er wel dingen die u prima op kunt bergen in de voorraadkast of die helemaal weg kunnen. Komt u toch nog opbergruimte in de keuken tekort maar wilt u niet van alle spullen definitief afscheid nemen? Begin dan met een opslagruimte huren en vergelijk alle self storages in Nederland!