Hoeveel kost een verhuisbedrijf?

Geplaatst op in Verhuistips

Hebt u een andere woning gekocht? Dan komen er een heleboel zaken op u af die u moet gaan regelen, zoals de verhuizing bijvoorbeeld. U kunt ervoor kiezen dit zelf te doen maar in veel gevallen is het inschakelen van een verhuisbedrijf een grote uitkomst. Maar wat gaat u dat kosten en waar hangt dit van af? In deze blog geven we u antwoord op deze vragen en tips om de kosten enigszins te beperken. 

De afstand en inboedel

Als u naar een paar straten verderop verhuist zijn de kosten van een verhuisbedrijf vanzelfsprekend een heel stuk lager dan wanneer u van het westen van het land naar het oosten gaat. De prijs wordt mede bepaald door de hoeveelheid inboedel die vervoerd moet worden. De huisraad uit een flat is natuurlijk beduidend minder dan die uit een grote, vrijstaande woning. Verder speelt ook mee het aantal uren dat de verhuizing in beslag neemt, hoeveel verhuizers er nodig zijn en het type verhuiswagen. De kosten voor een verhuisbedrijf worden in ieder geval berekend door rekening te houden met het uurtarief van de benodigde verhuiswagen en de arbeidsuren van de verhuizers.

Extra kosten

Behalve de afstand, het aantal verhuizers en de grootte van de inboedel zijn er nog meer zaken die de kosten van een verhuisbedrijf beïnvloeden. Laat u alles van A tot Z in- en uitpakken of neemt u hiervan een gedeelte of alles zelf voor uw rekening? Ook speelt in het kostenplaatje een rol of u zelf helpt met in-en uitladen en of de verhuizers alles op de juiste plek moeten zetten. Verder is het goed om rekening te houden met de zwaarte van bepaalde objecten en de waarde van goederen. Tot slot de periode waarin u het verhuisbedrijf inschakelt. Weekenddagen zijn doorgaans duurder omdat er dan een ander tarief geldt.

Offertes opvragen

Het loont zeker de moeite om diverse offertes op te vragen bij verschillende verhuisbedrijven om een onderling vergelijk te kunnen maken. Verder is het goed om te kijken naar externe opslagruimte voor goederen die u even niet nodig hebt. Ook dat scheelt weer in de verhuiskosten. Bij Opslagmarkt is in iedere regio self storage beschikbaar waar u tijdens de verhuizing spullen kunt opslaan.