Tips voor een nette en opgeruimde studentenkamer

Geplaatst op in Opruimen

Een studentenkamer wordt veelal geassocieerd met een vies en overvol hol waar de hygiëne ver te zoeken is. Maar met een aantal tips zorgt u er binnen no time voor dat het stralend schoon en opgeruimd is. Daarna is het een kwestie om het ook zo te houden natuurlijk. Plan daarvoor standaard een bepaalde tijd in op het rooster, dan wordt het vanzelf een wekelijks terugkerende gewoonte.

Uitzoeken en sorteren

Kledingstukken in de kast, onder het bed, naast de wasmand en op de grond. Afijn, overal ligt wat. Begin met alles op een stapel te leggen en te sorteren. Wat wordt er nog wel gedragen, welke kleding niet meer en wat is er versleten of stuk? Zit er kleding bij die u niet heeft gemist omdat u het toch niet meer draagt? Wanneer het nog goed is kan dat naar de kringloop of kledingcontainer worden gebracht. Kleding die stuk is gooit u weg en het overige gaat terug in de kast. Gebruik mandjes om sokken en ondergoed overzichtelijk op te bergen. Ook kan kleding eventueel gesorteerd worden op de verschillende seizoenen. Zo, de eerste stap is gezet.

Toiletartikelen en andere spullen

Een uitgeknepen tube tandpasta, lege shampoofles, oude tandenborstel, gebruikte scheermesjes en lege make-up doosjes: weg ermee. Datzelfde geldt voor allang geïnde cadeaukaarten, lege enveloppen, volgeschreven kladpapiertjes en lege pennen. Allemaal kleine artikelen die niet zoveel ruimte in beslag nemen maar die tezamen een berg afval is. Vanaf nu gaat alles wat leeg of op is direct in de afvalton of bij het oud papier. Check ook de voorraad eten en drinken. Alles wat over de datum is kan bij het afval. Wanneer alle spullen opgeruimd of weggegooid zijn kunt u aan de slag met schoonmaken. Tot slot nog even het bed verschonen en u wordt de volgende dag in een opgeruimde, frisse kamer wakker.

Externe opbergruimte

Hebt u toch te weinig opbergruimte in de studentenkamer en zijn er bepaalde spullen waar u echt geen afstand van kunt doen? Huur dan een opslagruimte. Voor een klein bedrag vindt u bij Opslagmarkt een geschikte self storage waar u spullen droog en veilig op kunt bergen. Zo blijft de studentenkamer altijd opgeruimd en netjes.