10 redenen om een opslagruimte te huren

Geplaatst op in Opslag

In de wegwerpmaatschappij waarin we momenteel leven, is het heel normaal om spullen sneller af te danken dan dat ze op zijn. Toch is iets definitief wegdoen voor veel mensen een dingetje. Een ‘reserve’ achter de hand is juist een prettig idee. Daar komt bij dat van oudsher het ‘verzamelen’ in ons bloed zit. Vroeger moest de mens rekening houden met tijden van schaarste en tijden van overvloed, tegenwoordig zijn we vatbaar voor aanbiedingen en acties als ‘2 voor de prijs van 1’, prijs-knallers en hamsteren.

De gemiddelde oppervlakte van een woning in Nederland is ongeveer 65m2. Inherent aan de grondprijzen wordt het gemiddelde niet gehaald in de Randstad (driehoek AmsterdamUtrechtDen Haag) en overtroffen in het noorden van Nederland. Hoe minder woonoppervlak je hebt (zowel intern als extern) hoe creatiever u zal moeten omgaan met de ruimte die u heeft. Plek voor een hobby, motor, authentieke spullen, de stoel van oma, is er veelal niet. Het is dan ook niet gek dat de vraag naar het huren van self storage toeneemt en daarmee ook het aantal verhuurders. Opslagmarkt brengt hen samen op één plek.

Redenen voor huren van opslag

Ruimtegebrek klinkt logisch om een opslagruimte te huren, maar er zijn meer redenen!

  1. Verhuizen; door het eerst verkopen van uw huidige huis en daarna het kopen van uw nieuwe woning, kan het gebeuren dat u te maken krijgt met een overbruggingstijd. Een tijdelijke opslag voor inboedel is dan een goede oplossing om de inboedel die niet mee kan naar de tijdelijke tussenwoning in op te slaan. Wanneer mensen voor het werk, wereldreis of langdurig familiebezoek een x periode naar het buitenland gaan, is het gebruikelijk de woning in Nederland te verhuren en de spullen op te slaan in een opslagruimte tot terugkeer.
  2. Werken vanuit huis; nu Nederland massaal te maken heeft gehad met thuiswerken, kiezen veel bedrijven ervoor om werknemers aan te bieden deels op kantoor te werken en deels vanuit huis. Daarnaast telt ons land ruim 1,1 miljoen zzp’ers. De ene ZZP’er werkt vanuit huis met een thuiswerkplek c.q. kantoor aan huis, de andere ZZP’er heeft materialen nodig (gereedschap, hout, enz.) of producten op voorraad voor een webshop. Een werkplek (andere ruimte leegmaken) of magazijn (met werkmateriaal of voorraad) creëert u door een opslagruimte te huren.
  3. Creatieve hobby: hoe creatiever uw hobby, hoe meer spullen u veelal nodig hebt. Prima te doen wanneer u een woning hebt met een garage, maar als u die niet hebt (of deze staat vol) wordt het een uitdaging om lekker te hobbyen zonder dat de andere gezinsleden hier geïrriteerd van worden. Ook het iedere keer moeten opruimen van uw spullen is niet prettig. Een opslagruimte kunt u gebruiken voor schilderijen of kunstwerken die klaar zijn, maar ook als werkplek. Ook ideaal wanneer u meubels opknapt of materialen als hout, kunststof, steen, rubber, steen, enzovoort bewerkt. Plaats een werkbank of tafel in de opslagruimte en u kunt aan de slag. Met een stelling richt u uw opslagruimte verder in, zodat het een georganiseerde werkplek wordt en blijft.
  4. Sport; fietsen, fitnessapparatuur, klimbenodigdheden, gewichten, surfplanken, kiteboards. Nodig op de momenten dat u sport maar een sta-in-de-weg voor de rest van de tijd. Door te kiezen voor een opslagruimte die centraal gelegen is kunt u van daaruit zo vertrekken naar uw favoriete sportplek. Wielrenners huren samen een opslagruimte in de buurt om hun fietsen op te slaan, onderhoud uit te kunnen voeren en samen te komen om nieuwe routes te bepalen. Ook zijn er steeds meer mensen die de opslagruimte zelf als sportplek gebruiken.
  5. Verzameling; ‘Een verzamelaar is een persoon die, bij wijze van hobby of tijdverdrijf, een collectie van een bepaald type voorwerpen aanlegt’, aldus Wikipedia. Kenmerkend voor iedere verzameling is dat het om een aanzienlijke hoeveelheid items gaat. Wanneer een verzameling uit de hand loopt of wanneer het om grote items gaat, dan is een opslagruimte het overwegen waard. Dan wel om thuis een kamer vrij te kunnen maken voor de verzameling, dan wel om de opslagruimte juist te gebruiken als opslag voor uw verzameling.
  6. Jongensdroom; de aanschaf van een oldtimer, motor, camper, bootje enzovoort gaat altijd gepaard met onderhoud en wie weet wel met de wens om jouw droom verder op te knappen. De verwezenlijking van uw jongensdroom zet u niet zomaar op de oprit en de garage staat veelal vol. Een garagebox huren biedt hierin uitkomst! In een opslagruimte is het klimaat goed en een prima uitgangspunt voor gebruik en onderhoud.
  7. Baby op komst; met een kleine op komst gaat u opeens heel anders naar de inrichting van uw woning kijken. Wat is nog praktisch, wat wordt gevaarlijk wanneer de kleine gaat kruipen en hoe past die box in de toch alle volle woonkamer. Tijdelijk een kast in de opslagruimte en de box past erin. Een voormalige rommelkamer kan met de extra ruimte ingericht worden als babykamer, zonder dat u dierbare of nog handige ‘rommel’ echt hoeft te verdwijnen. De kans is ook groot dat u al spullen op de groei koopt of krijgt. Leuk zo’n stoere loopfiets of schattige poppenwagen, maar het duurt nog tot twee jaar dat uw kleine daarmee uit de voeten kan. Hup naar de opslagruimte! En kleine baby’s groeien binnen no time overal uit. Dus die wieg staat binnenkort ook in de opslagruimte te wachten tot mama er afstand van kan doen of voor een volgende generatie.
  8. Goed doel; steeds meer mensen gaan persoonlijk of in kleine teams een goed doel steunen door spullen in te zamelen (of richten zelf een goed doel op) . Wat vaak begint met een goed idee eindigt al snel in een woning vol met spullen voor het goede doel. Het wordt een hele organisatie om dit allemaal te stroomlijnen zonder uw woongenot te verliezen. Het gebruik van een opslagruimte om alle verzamelde spullen voor transport op te slaan geeft overzicht en rust in uw woning.
  9. Kledingkast; Uw trouwjurk stond prachtig op de mooiste dag van uw leven, maar hangt daarna alleen maar in de weg in de kast. Wegdoen is echter echt geen optie. Broeken met wijde pijpen zijn nu weer even uit, maar komen zeker weer in. Kinderkleding van de oudste is over twee jaar ideaal voor de jongste. Zomer-/Winterkleding is nu niet geschikt, maar over een aantal maanden wel weer. Door uw kleding netjes in kledingdozen op te slaan in een opslagruimte blijft de kleding netjes. Schoenen stopt u in speciale schoenzakken. Als het nieuwe seizoen zich aandient dan ruilt u gewoon de zak om met die vanuit de opslag. Paar dozen kleding heen en weer en het hele gezin is weer voorzien van kleding die past bij het seizoen. Ook een vier-seizoenen dekbed kunt u zo prima opslaan.
  10. Muziek oefenruimte; uiteraard kan dit alleen in overleg met de verhuurder, maar als de opslagruimte goed geïsoleerd is dan is het een ideale oefenruimte! Genoeg plek om uw apparatuur en instrumenten te laten staan en niemand die tijdens het oefenen gaat klagen over geluidsoverlast.